Ексклузивно: Вътрешният министър Демерджиев каза цялата истина за Сашко от Перник

иван демерджиев

„Всичко е изяснено около изчезването на Сашко от Перник. Аутизмът му е помогнал да се справи с тази ситуация. Бил е самичък. Това е заключението на медиците, които прегледаха детето. Случаят е приключен. Това е много зареждащ случай за нас“, това заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев относно разследването на изчезването на детето от Перник.

Днес министър Демерджиев награди мъжете, които откриха Сашко в гората, след като детето бе в неизвестност 9 дни. На церемонията присъстваше и Сашко, който пристигна заедно с баща си.

По отношение на делото срещу Георги Семерджиев, което се гледа в съда вчера, министърът на вътрешните работи увери, че случаят ще бъде приключен до края на годината.

„Първоначалната проверка по отношение на приятеля на Симона Радева заключи, че той не е извършил дисциплинарно нарушение. Наредил съм още една проверка, която трябва да приключи до дни и заключенията вероятно ще са различни“, заяви Демерджиев в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

„Над 40 служителя на МВР бяха проверени покрай случая „Семерджиев“. Дисциплинарните производства ще приключат до края на годината и ще има много наказани. Проверихме и над 9000 полицейски служителя за наркотици“, каза още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ