Янев удари по масата, размаха пръст срещу Денков: Така няма да се получи! Затворена страница е…

стефан янев

„Вторият мандат още не е дошъл. Да видим кой докъде е готов да стигне и с какви компромиси.“ Този своеобразен призив отправи в интервю за бТВ лидерът на „Български възход“ Стефан Янев, който коментира предстоящите разговори с „Продължаваме промяната“.

Важно е да има коалиционно споразумение за управлението, допълни Янев.

По думите му отборът не зависи от звездата, а от функционирането и от правилата в отбора. От гледна точка на това какво би искал Стефан Янев да види в един бъдещ свой отбор, е работещ такъв, а не пълен със звезди. Янев призова както в спорта, така и в политиката партиите да играят като един отбор.

„Български възход“ са получили писмото от номинирания за кандидат за премиер от ПП Николай Денков, като днес ще решат какво да направят. Това, което чувам е, че в този подход не се предвижда коалиционно споразумение, а на базата приоритети да се търсят плаващи мнозинства, не съответства по начина, по който ние разсъждаваме. Така няма как да се получи здрава конструкция, която да излъчи управляващо мнозинство, коментира Стефан Янев.

За Стефан Янев е затворена страница, че бившият премиер Кирил Петков го бе освободил като министър на отбраната заради войната в Украйна.

Според него не е важно кой ще вземе третия мандат за съставяне на правителство, а какво ще направи с него. БВ са готови да вземат третия мандат, имат план и стратегия като съставът на Министерски съвет ще е последната точка, която от формацията на Стефан Янев ще решат.

За Стефан Янев отговорното към хората и политиците е да има редовен кабинет, отколкото нови предсрочни парламентарни избори.

„Специалната военна операция стигна до момент, в който Русия обяви частична мобилизация. Това е ключовият момент между операция и война – даде се заявка за война. Дали и кога ще започне тази война и нейната ескалация – предстои да видим“, каза още Янев по повод войната в Украйна. Той и партията му смениха позицията си за изпращане на военна-техническа подкрепа на Киев и гласуваха „за“.

„Различията в позицията съответстват на обстановката на място“, смята Янев. Той е категоричен, че Русия е агресор.

На въпрос дали европейските държави ще могат да предоставят още оръжия на Украйна, Стефан Янев коментира, че това е обект на спекулации.

„България изпраща помощ навреме. Разликата е между специална военна операция и война“, каза още лидерът на „Български възход“.

Относно скандалите в НС за посещението на военния ни министър в Украйна, Янев коментира, че става въпрос за различие относно функционирането на служебното правителство.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ