Държавата се тресе! БСП плашат с масови протести: Скандално! Това е престъпление

румен гечев

В случай, че минималната работна заплата бъде намалена, а не увеличена, ще има масови протести. Това предупреди в интервю за Нова телевизия депутатът от БСП Румен Гечев.

„Това е скандално. Предложението на колегите в парламента е уникум в световната стопанска история. Престъпление е да намалиш минималната работна заплата, когато годишната инфлация ще е между 12% и 14%”, каза той.

По думите му ГЕРБ, ДПС, „Български възход” и „Продължаваме промяната“ гласуваха „за” на първо четене. „Тогава БСП пояснихме къде сме ние спрямо Европа. Беше прието, всички гласуваха и подкрепиха увеличението на 850 лв. и за две седмици нещо стана. Не знам какво им препоръчаха”, учуди се Гечев.

Според него обаче изглежда сякаш здравият разум надделява и партиите ще вземат правилното решение.

Предложението на БСП отговаря на Европейската директива, която задължава страните членки в 2-годишен период да приведат минималните заплати на поне 50% от средните, уточни депутатът.

За да бъде по-висока средната заплата трябва да имаме по-висок икономически растеж, коментира още Гечев.

„В удължаването на бюджета в Бюджетна комисия имаха наглостта да не допуснат за обсъждане въпроса за увеличението на минималната работна заплата. Ние го прокарахме през Кодекса на труда”, заяви той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ