Ново тежко престъпление на „Лесово“. Задържан е униформен, жена му се оказа известно лице

гранична полиция

Арестуван е граничен полицай на ГКПП “Лесово” при акция на отдел “Вътрешна сигурност” в четвъртък вечерта, пише NOVA. Полицаят е заловен за участие в канал за крадени коли. Арестът е станал в момент, в който той е опитал да изкара от страната два луксозни крадени автомобила.

Към този момент автомобилите се откарват към Елхово. В елховския арест е и задържаният служител на МВР. Тепърва се уточнява има ли други замесени служители на системата на МВР в канала за трафик на коли и кои са те. По непотвърдена информация се проверява връзката на задържания с други негови колеги от “Капитан Андреево”.

Уточнява се още колко крадени автомобила от страната са били изкарани нелегално и колко време продължава тази дейност. До момента за арестувания полицай, не е имало данни за участие в криминални престъпления. Той е от Бургас, а съпругата му уважаван директор на бургаско училище.

В първите дни на месец ноември на същия граничен пункт полицай Петър Бъчваров бе убит по време на смяна. По него бе открит огън от турска територия, а още първият изстрел бе фатален.

В четвъртък стана ясно, че до дни се очаква присъда за виновниците, които в момента са в арест в Турция.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ