Трагедията е неописуема! Първи подробности за смъртоносното меле с 3 трупа, ужасило България

катастрофа

Окръжна прокуратура – Шумен наблюдава и ръководи досъдебно производство по чл. 343, ал. 4 от НК по повод тежко пътно-транспортно произшествие, при което на място са загинали млад мъж и малолетно момиче, а друго непълнолетно момиче е починало в болнично заведение малко по-късно, предава БЛИЦ.

Инцидентът е възникнал около 21:20 часа на 23 декември 2022 година на булевард „Симеон Велики“ в града. Според първоначалните данни, 24-годишен мъж, управлявал лек автомобил с превишена скорост, загубил контрол над превозното средство и се блъснал в стълб от уличното осветление.

Вследствие на пътното произшествие на място са загинали младия водач и малолетно момиче, пътувало в автомобила. Друго непълнолетно момиче е откарано в много тежко състояние в болнично заведение, където по-късно е починало.

Незабавно по случая е образувано досъдебно производство. Направен е оглед на местопроизшествието, а днес се извършва и допълнителен такъв. Назначени са съдебно-медицински, химически и авто-технически експертизи. Взети са кръвни проби, чиито анализ да установи има ли употреба на алкохол и/или наркотични вещества.

Работата по изясняване на детайлите около тежкия инцидент продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Шумен.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ