Важно за шофьорите! Става страшно: Ако обжалвате глоба тя може да скочи 6 пъти

пътна полиция

Нарушители на пътя са ударени със сериозна тесла от КАТ, ако решат да обжалват глоба, като размерът на наказанието им може да скочи до шест пъти.

Причината е, че „Пътна полиция“ избира да събира дълговете си през частни съдебни изпълнители, таксите на които сериозно увеличават крайното платимо от шофьора.

Практика

Практиката става ясна от решение по съдебно дело, за което нарушител алармира в редакцията на изданието. От документа, издаден от районен съд Ихтиман, става ясно, че гражданинът И. А. А губи дело срещу Областната дирекция на МВР (ОДМВР) – София-област. Той е обжалвал наложената му с фиш глоба за 400 лв. от органа на реда за превишение на скоростта.

Съдът обаче потвърждава глобата и осъжда пътния нарушител да плати 50 лв. съдебни разноски на областната полицейска дирекция. За Този дълг е издаден изпълнителен лист, който е връчен на представител на ОДМВР, пише Телеграф.

Дълг

Оттам започва и драмата за длъжника. Причината е, че за разлика от дължимата глоба, която отива в централния бюджет и следователно се насочва за изпълнение към Националната агенция по приходите, дългът за съдебните разноски е по бюджета на ОДМВР и събирането му остава за самата полицейска структура.

Тя от своя страна се обръща към частен съдебен изпълнител, който да събере дълга.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ