Гордей се, България! Българското дете чудо на тениса Иван Иванов спечели неофициалното световно за деца

980x551_1672141076

Иван Иванов триумфира с титлата при юношите до 14 г. на турнира „Ориндж Боул“ в щата Флорида, САЩ. Надпреварата се води неофициално световно първенство по тенис за таланти от 12 до 18 години, предава Нова. Българинът спечели титлата със седем победи и само един загубен сет. В момента Иванов е №2 в ранглистата при юношите до 14 г. на Тенис Европа. В края на месец октомври Иван завърши на пето място на Мастърс турнира на най-добрите тенисисти в Европа до 14 годишна възраст.

През тази година Иванов спечели титлите на два турнира от Тенис Европа в България. Той триумфира на силния турнир от първа категория до 14 г. в Бургас и на турнира от трета категория до 16 г. на тенис център Санта Марина. Българинът спечели и трето място в първото издание в историята на турнира за юноши до 14 г. на Уимбълдън.

В началото на годината Иван игра финал на турнира от Супер категория в Химки (Русия). Иванов беше част от националния отбор за юноши на България до 14 г., който спечели седмо място на световното отборно първенство и трето място на европейското отборно първенство. Иван Иванов даде специално интервю за сайта на Българската федерация по тенис.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ