ИЗНЕНАДА! Бойко Борисов с голяма бомба за третия мандат: Ако Радев направи правилен избор…

борисов

Като партия ние подкрепяме журналиста Христо Грозев. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Той е автор, дори ме беше поканил на премиерата за филма за Навални. Изключителен разследващ журналист. Наш приятел. Да бъде предупреден руския посланик да се спрат с този шантаж. Ние чрез нашите европейски депутати сме информирали още днес за това, което върви като заплаха.

Защото станах много случаите, в които репресирани висешстоящи бизнесмени в русия загинаха по все такива едни много странни обстоятелства, със самоубийства. Както вчера един от най-големите им бизнесмени в Делхи. Бил депресиран и скочил през прозореца на хотела“, коментира той.

„Искам да ви кажа какво направиха депутатите. Те се справиха тази седмица с много предизвикателства. Само когато ГЕРБ лидира в парламента, имаме 16 закона, на първо четене 26 закона. За същото време с ясно мнозинство бяха приети 3 закона и четири верификации. Пречеше им международното положение, метеори, комети и най-вече младежите на ГЕРБ.

Свършиха добра работа. В същото време правят впечатление огромните евроаталантчиески мнозинства. Всяко гласуване между 158 и над 170 гласа, като се има предвид, че има болни и командировани. Това са огромни мнозинства. Плашеха ни, че помощта за Украйна ще ни въвлече във война. Не, целия демократичен свят помага. Даже много късно се включихме. Еврозоната, диверсификацията на ядреното гориво, шенген, Северна Македония, огромни мнозинства“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Вторият мандат няма да бъде изпълнен, защото последните дни ПП изпаднаха в изолация. За радост системните партии, ДБ, БСП, ние ДПС, приемаха или спираха популистки закони. Много добри мнозинства. Прави ме оптимист, че третият мандат, при правилен избор на президента, особено ако е посока „Да България“, има голям шанс за съставяне на правителство на базата на тези мнозинства. Ако се направи едно програмно правителство, с професор Габровски, мисля, че има шанс.

Дори в петък ИТ сектора успяхме да свършим нещо изключително важно – промените в закона за трудовата миграция и мобилност, компаниите с добавена стойност, да имат по бърз достъп дио квалифицирани кадри от трети страни. В петък вечерта преди Коледа нашите депутати го лидираха и бе прието в парламента.

Това бе важно, защото ни даде възможност да оберем висококвалифицираните работници от мигрантите, не само за ИТ сектора, но и за другите професии. Може да го направим още по-добър между първи и второ четене. Отхвърлиха увеличаване на максималния осигуротелен доход за ИТ сектора.

Смятаме, че този който учи, който дава голяма добавена стойност, трябва да е богат човек. Тези сектори и професии ще бъдат подкрепяни от нас. Не случайно с 300 милиона за образование повече, сега продължава увеличаването на учителските заплати.

Нещо повече, специалния прием по информатика е над 3000 ученика, за да подкрепим ИТ сектора. Вече всеки бизнес се нуждае от тези хора, да ги запазим в България, да привлечем отвън такива“, подчерта той .



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ