Пращат в затвора айтозлията Златомир Велчев, убил приятел на пътя! (СНИМКА)

Съд

18-годишният айтозлия Златомир Велчев, който на 31 декември 2015 година в пияно състояние предизвика автомобилна катастрофа при която загина негов приятел ще лежи в затвора година и половина. Това постанови току-що Апелативният съд в Бургас, пише Флагман.бг.

На първа инстанция Златомир бе „погален“ с перо от Окръжния съд в Бургас и се размина с условно наказание за тежкия инцидент отпреди 3 години и половина. На втора обаче тричленен състав на Апелативният съд бе безкомпромисен – Златомир трябва да лежи в затвора, защото грубо гази закона. Припомняме, че преди няколко месеца ченгета първо откриха наркотици в дома му, а след това го спипаха да кара колата си надрусан, отново без книжка.

Според въззивната инстанция деянието на 31 декември 2015 година е със завишена степен обществена опасност. Подсъдимият е шофирал със скорост на движение многократно надвишаваща разрешената. Освен това в опасност е поставен живота и на останалите пътуващи лица, които за щастие са останали живи.

“Упоритата безотговорност на подсъдимия и незачитане на правилата за движение, с което поставя в опасност останалите членове на обществото, изисква по-строго отношение към него“, са категорични бургаските апелативни съдии.

Флагман.бг припомня, че Златомир извърши истинско безумие и в последните часове на 2015 година се качи пиян и без книжна зад волана на Пежото си, което катастрофира на разклона за Българово. Тогава той бе едва на 15 години. Може би заради това Окръжния съд му даде наказание от 1 година и 6 месеца затвор, условно, с 3-годишен изпитателен срок.

Шокиращото в случая е, че след фаталната катастрофа Златомир явно не си взима поука. Той е арестуван в началото на годината да шофира след употребата на амфетамин и метамфетамин. След спецакция в дома му пък полицаите намират забележете: 37 топчета марихуана и електронна везна.

Това се случва само няколко дни преди старта на процеса срещу Златомир за кървавата катастрофа навръх Нова година. Но законът е такъв, че няма как да бъде взето под внимание по делото. Нищо, че случаите са сходни – шофиране без книжка след употреба на алкохол и след употреба на дрога.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ