Дядото, пуснал 10-годишно да кара колата му, с нелепо оправдание: Искаше селфи, кефи се

дядо

10-годишно дете шофира учебен автомобил по улиците във Враца. Това се вижда на клип, заснет от случаен водач.

До момчето стои възрастен мъж. Оказва се, че спътникът всъщност е дядо на момчето и е автомобилен инструктор. Пред Нова телевизия мъжът категорично заяви, че не смята, че постъпката му е била опасна. По думите му през цялото време е контролирал движението и скоростта на колата.

„По време на коледните празници отидохме на полигон, за да покара. Бях му обещал. Той кара електрически скутер, въпреки че няма право да го управлява. На връщане в града ме попита „Дядо, може ли да покарам 500 метра?”. Реших да му позволя. Държах волана през цялото време“, каза Красимир Начев.

„Според закона има нарушение. Но там третират вода, който преотстъпва. Но аз освен водач съм и преподавател. И именно в мен това чувство надделя като преподавател да му дам да измине тия 500-600 метра в чест на коледните празници. Той искаше по-скоро да си направи селфи, за да се покаже в интернет, че е управлявал на дядо си автомобила. Това му е много стара детска мечта“, призна той.

„Аз не виждам къде е нарушението. Плюс това ние като сме се движели с автомобила, движели сме се на първа и втора предавка. Аз превключвам, аз натискам педала на съединителя, аз контролирам изцяло скоростта на автомобила. Той само стои, държи волана. Просто се кефи“, обясни той.

Мъжът е получил акт, който смята да обжалва.

„Детето се травмира. Той си мисли, че кой знае какво престъпление е извършил. Вчера въобще не е искал да слезе тук при мен да говори, защото видя полицейските коли отпред, камери, телевизии“, оплака се той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ