Внимание, шофьори! От МС с ключово решение за тол таксите. Ето какво става с винетките

тол палка

Министерският съвет прие Постановление за изменение на Тарифата за таксите, които се събират за преминаване и ползване на републиканската пътна мрежа, която беше приета с ПМС № 370 от 2019 г., съобщи Нова.

С приетите промени се отлага предвиденото увеличение на размера на тол таксите от 1 януари 2023 година и се предлага те да бъдат повишени на по-късен етап – от 1.07.2023 година.

Без промяна остава предложението за намалението на винетните такси и от 1 януари 2023 година те ще са с около 10 процента по-ниски от сега действащите такси.

Целта на отлагането на влизане в сила на увеличенията на таксите за изминато разстояние е да се помогне за облекчаване на част от тежестта върху бизнеса в условията на висока инфлация, както и да се даде на компаниите повече време да се приспособят към нарастващите разходи. Това би могло да помогне за подкрепа на цялостната икономика и насърчаване на стабилността по време на трудната икономическа ситуация.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ