ШОК! Синоптик от НИМХ смая цяла България с прогноза за 1 януари

Заря

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София около 2°. Сутринта на места по поречието на Дунав и в котловините ще има ниска слоеста облачност или мъгла, сочи справка в сайта на НИМХ.

През първия ден от новата година над България ще бъде предимно слънчево. Ще бъде почти тихо или със слаб вятър от западната четвърт. Сравнително топло за периода с максимални температури между 11° и 16°, малко по-ниски в районите с трайна мъгла, в София – около 13°.

Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб северен, по високите и открити части – умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра – около 5°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места видимостта ще бъде намалена. Почти тихо време. Максималните температури ще бъдат 12°-14°. Температурата на морската вода е 9°-10. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ