Доц. Стойчев хвърли картите: Радев ни тласка към избори. Хартиената бюлетина ще промени баланса

румен радев

Ясно е още от миналата година, че президентът Радев не иска кабинет и тласка страната към нови избори. Хартиената бюлетина и промените в Изборния кодекс ще променят баланса на силите. Такава теза разви политологът доц. Стойчо Стойчев пред Нова телевизия.

Според него трябва да има саморефлексия в поведението на „Продължаваме промяната“, които трябва получат днес втория мандат от Радев, който да го връчи на академик Николай Денков. Много показателно в това отношение ще е дали ще бъдат обявени имена на министри.

Радев е ключовият въпрос в случая дали действително иска да има кабинет, или ни тласка към нови избори. Още от миналата година обаче е ясно, че Радев не иска кабинет, защото можеше да връчи втория мандат още преди Коледа, а днес да връчва третия мандат, разви тезата си Стойчев.

Сега има кантар, но балансът на силите ще се промени с промяната на Изборния кодекс. Гласовете няма да отидат за ДБ и ПП, ще отидат за хартиените партии, категоричен е Стойчев.

ДБ е реална партия за разлика от тази на Стефан Янев, коментира Стойчев, а анализаторът Мирослав Севлиевски заяви, че истинската звезда на кабинета на ПП е била Лена Бориславова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ