Потресаващ случай! 2-годишно гърмя с пистолет в Пловдив, роднини му се радват

полиция

Сложиха пистолет в ръцете на 2-годишно дете в Пловдив, след което то произведе изстрели. Потресаващите сцени са от новогодишната нощ в кв. „Столипиново“. На клип в социалните мрежи, направен на ул. „Елба“, се вижда как младеж слага оръжието в ръцете на момченцето, а веселбата покрай него кипи на пълни обороти.

За случая подаде сигнал до „Марица“ лично дядото по бащина линия на детето – Асен Карагьозов, който е прочут майстор на ковано желязо.

Историята, която се върти около малкото момче, започва няколко месеца назад във времето. В края на март миналата година представители на две фамилии – едната Карагьозови, другата Сандови, се биха и стреляха пред Съдебната палата в Пловдив. Причината – спор кой да гледа детето след развод – бащата или майката. На делото тогава магистратите постановиха детето да бъде настанено в по-бедното от двете семейства като временна мярка, а именно при Сандови. В разразилия се скандал, представител от същата фамилия стреля с газово оръжие, след което бе арестуван.

Сега в ръцете на същото това 2-годишно дете, което бе в центъра на скандала, е било сложено оръжие в новогодишната нощ, докато купонът се вихрил с чалга и алкохол на корем в междублоково пространство на ул. „Елба“.

„Не искам детето да расте в такава среда. Така ли ще се грижат за него? Ще гърми с оръжие? Ако стане инцидент, не знам какво ще правим. Нямат никакви условия да гледат детенцето. Ние искаме да го изкараме от тази вредна среда, да се изучи и да стане нормален човек, а не престъпник“, каза пред „Марица“ дядото. Той показа клипа от въпросната нощ, както и снимки, на които се вижда как например бабата на детето, която полага грижи за него, а не майката, се гордее, че то държи в ръцете си пистолет.

По думите на Карагьозов, мъжът, който дава пистолета на детето, е братовчедът на майката, който беше арестуван за стрелбата пред Съдебната палата.

Дядото каза още, че на 24 януари ще се проведе ново заседание за попечителството над 2-годишното дете и подчерта, че ще направи всичко по силите си, за да му осигури нормален живот.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ