Шапки долу! Илияна Йотова с тежки думи, цяла България е в краката й: Имаме нужда от такъв пример

йотова

„Свободата нито може да се купи, нито да се подари. Свободата или я носиш в душата и ума си, или оставаш завинаги роб. Българските опълченци, онези „луди глави“, които не пожалиха себе си за свободна и независима България, не мислиха кой какво ще им заповяда и какво ще им обещае. Затова направиха възможна българската свобода. От техния светъл пример днес повече от всякога имаме нужда.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към събралите се пред Паметника на българския опълченец в София. Вицепрезидентът участва в честванията на 145-годишнината от освобождението на града от османско робство. Тя присъства и на молебен, отслужен в митрополитския катедрален храм „Св. Неделя“, съобщиха от президентския прессекретариат.

„Пътят към българската свобода започна много преди паметните 1877-1878 години. Той започна с възстановяването на българската църква, с духовното спасение на българския народ. Преминава през национално-освободителните битки, през погрома на Априлското въстание, през идеолозите на българската свобода“, посочи Илияна Йотова.

„Романът на Стефан Дичев „Пътят към София“, който за съжаление позабравихме, е метафора за българската история, на пътя към собствената ни свобода и независимост, към онова, за което всички мечтаем и трябва да работим – процъфтяваща България, в която всеки е свободен и вижда перспектива за развитие“, изтъкна вицепрезидентът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ