Наркотици на поразия в бургаския затвор! Хванаха тъмничар зад волана зверски надрусан

167291866163492

Униформено лице от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ в Бургас е дисциплинарно уволнено дни преди Нова година. Става дума за надзирателя на затвора в Бургас Георги Москов. 33-годишният тъмничар е хванат да шофира след употреба на наркотични вещества – метамфетамин и амфетамин, пише Флагман.

В началото на септември м.г., след продължително следене от страна на колегите му от ОДМВР-Бургас, Москов е спипан на главния вход на пандиза. На 9 септември 2022 г., минути след като Георги Москов приключва работния ден и смяната му завършва, той се качва в лекия си автомобил Пежо, с бургаска регистрация.

Очаква го обаче неприятна изненада, френската кола е блокирана от няколко патрулни екипа. Бургазлията е тестван с дрегер за употреба на наркотици, като устройството светнало за употреба на пико и амфети.

Близо 4 месеца по-късно експертната справка потвърждава резултатите от полевия тест. През това време Георги Москов е бил временно отстранен от длъжност, докато тече проверката.

На 29 декември 2022 г. надзирателят е повикан отново на работа, вярвайки че му се е разминало и ще продължи да заема униформената длъжност. Още в първите минути на работния ден обаче Москов е бил извикан при ръководството на затвора и му е била връчена заповедта за дисциплинарно уволнение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ