Киро и Асен се тресат от нерви! Синдикатите бесни, готвят се да сезират Прокуратурата

кирил петков асен василев

КНСБ и КТ „Подкрепа“ се готвят да сезират Прокуратурата и Иван Гешев заради едно от много закононарушения на кабинета „Петков-Василев“, свързано с поетия от тях ангажимент в Плана за възстановяване и устойчиновост за 40-проценвото съкращане на въглищните мощности срещу лобистки проект за батерии.

По време на срещата на КНСБ и КТ „Подкрепа“ по- рано днес, депутатът от ГЕРБ Делян Добрев обяви, че кабинетът „Петков“ е нарушил решение на Народното събрание за запазването на работата на ТЕЦ „Марица изток 2“.

Добрев имаше предвид решение, приото от 44-то Народно събрание на 31 януари 2020 г. и обнародвано в бр. 11 на Държавен вестник с дата 7.2.2020 г., с което депутатите „задължават Министерския съвет да предприеме всички необходими мерки за недопускане в дългосрочен план прекратяване на функционирането и/или ограничаването на производствения капацитет на въглищните топлоелектрически централи от групата на „Български Енергиен Холдинг“-ЕАД“.

Той попита синдикатите какво трябва да се направи по въпроса според тях.

„Във връзка с предишното решение за запазването на работата на ТЕЦ „Марица изток“ 2 в същия обем е добре да помислим заедно с президента на КТ „Подрепа“ Димитър Манолов дали не е време да сезираме главния прокурор за това дали някой е подминал законовоустановени норми и не ги е изпълнил. Трябва да стане ясно, че това не може да се прави, защото иначе какъв е смисълът да вземем ново решение, ако някой го наруши, предава ПИК.

Дисциплиниращият ефект на подобно действие е нужен и аз поемам ангажимент да сезираме главния прокурор“, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.

„Големият проблем е как някои власти в държавата си позволяват да вършат нещо различно от вмененото от върховната власт, подчерта президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов. Той изтъкна още: „Според мен ангажименти, поети от правителството, в разрез с решение на Народното събрание, би следвало да бъдат недействителни“.

След днешната заявка на синдитатите да сигнализират Гешев, тъмните облаци над Кирил Петков и Асен Василев стават все по-гъсти. Сигналите в Прокуратурата срещу некадърното им управление постоянно набъбват, като сред тях вече има няколко, подадени и от ПИК – за вероятна далавера за милиони на Киро и Асен в „Булгаргаз“, за „Джемкорп“ и т.н.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ