Скандални разкрития за 18-г убиец от Русе: И преди е посягал на жената. Адвокат се опита да го измъкне

убиец русе

Русенският окръжен съд остави за постоянно в ареста 18-годишния Светлин Ангелов, който е обвиняем за блудство и убийство на 82-годишната Благовеста Габровска от село Щръклево.

Съдия Явор Влахов уважи искането на Окръжна прокуратура-Русе, представено от наблюдаващия прокурор Диана Неева, за вземане на най-тежката мярка за неотклонение, информира Русе Медиа.

За двете престъпления, за които е обвиняем младежът, законът предвижда наказания „лишаване от свобода“.

За убийството най-малкият срок е 10 години затвор. Това, заедно с факта, че Светлин Ангелов е живял в чужбина, няма собственост в селото и трайна обвързаност, обосновават възможността той да извърши друго престъпление или да се укрие. Още повече, че става дума за безпричинно насилие, употребена сила при блудствените действия и безразличие към резултата, причинен на възрастна жена с множество съпътстващи заболявания.

Служебният защитник Пламен Пантелеев поиска от съда по-леката мярка „домашен арест“, като обясни, че Светлин Ангелов е само на 18 години и постоянният арест може да увреди психиката му. По думите му обвиняемият е съдействал на разследването, като освен неговите самопризнания няма други доказателства. Самият младеж също поиска домашен арест.

Преди това той каза пред журналистите, че е отишъл в къщата на съседката си, за да я попита дали ѝ трябва нещо от магазина. Тя му каза да влезе в стаята ѝ и после го изплашила с един бастун. Светлин каза още, че съжалява, че е било грешка и съзнава какво го чака.

Служебният му защитник шокира всички с твърденията на обвиняемия, че преди това на два пъти бил извършвал блудствени действия с жертвата по нейно желание. Обясненията на защитата са, че смъртта е настъпила, след като жената е паднала, счупила е ребро, което е притиснало хранопровода ѝ, и тя се е задушила от върнатото стомашно съдържание.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ