Нещо безпрецедентно се случва в Банско: Кошмарът с туристите е невиждан, хотелиерите беснеят

хотелиер

Анулираните резервации в Банско започнали още преди Нова година. В хотелския комплекс на Михаил Михайлов близо 30 процента от предварителните заявки са отказани. „Засега са по-ограничени в януарския период, за февруари са по-малко анулациите, но и за тогава има. Не са от сега, те са от преди Нова година – откакто започнаха прогнозите за безснежната зима, която чак прецедент не е, но е необичайна. Проблемът по-скоро е в липсата на студ, както знаете в ски-зоната има много оръдия за сняг и ако имахме достатъчно студено време, най-вероятно щяхме да имаме и доста повече сняг. Но анулации има”, казва той.

Оптимизъм за сезона въпреки анулациите демонстрира Димитър Колев, управител на друг от комплексите в Банско. „Да, не може да избегнем факта, че са налице анулации, но това нещо не пречи в основна част на бизнеса в момента, тъй като виждате много добре – комплексът ни е почти пълен. Банско е място, където ние не разчитаме само на скиори, не разчитаме само на сняг, не сме сезонен комплекс, не сме сезонен курорт и това нещо във времето се доказва и аз съм много щастлив от този факт”, коментира хотелиерът пред НОВА.

В момента в ски зоната работят 3 писти. Правят се опити и за заснежаване на писта „Томба”. Докато снегът отсъства са намалени и дневните лифт карти. Вместо 90 лева, в момента те струват 60. В хотелите обаче засега не обмислят сваляне на цените.

В Банско в момента туристите са основно от Гърция, Румъния и България. Масов е интересът и от Израел.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ