Скандал със спортист №2 на Бургас: Изгониха Ева Брезалиева от родния й клуб заради бойкот

323958317_918827699116444_8020730484379253929_n

Втората в класацията „Спортист на годината 2022“ в Бургас – гимнастичката Ева Брезалиева е освободена от „Олимпия“ (Бургас), защото се оказа, че е бойкотирала тазгодишната церемония в родния си град. 17-годишната състезателка се е обидила, че не е на първо място в класацията, спечелена от друга гимнастичка – изгряващата звезда Женина Трашлиева.

Решението за освобождаването на Ева е взето лично от президента на клуба и първи треньор на гимнастичката Елена Симеонова, съобщиха от Българската федерация по художествена гимнастика.

„На 21 декември в Бургас се проведе награждаване на 10-те най-добри състезатели за 2022 година. Първото място медиите, абсолютно заслужено, отредиха на Женина Трашлиева – световна шампионка по худажествена гимнастика с ансамбъла на България. Второто място беше за Ева Брезалиева ( спортен клуб по художествена гимнастика “Олимпия “ ), която не присъства на събитието. Не просто не присъства, не си направи труда да информира родния си клуб за това, че няма да се яви на това награждаване. Не го приемам като лична обида. Отдавна съм наясно с тези неща.

Не е уважително и не е възпитателно отношението на всички онези, от които зависеше да осигурят присъствието на Ева на тази церемония, в знак на уважение към Община Бургас и към всички медии, които гласуваха за нея. Не осъзнават значението на тази награда и колко много хора я подкрепяха. От този ден моите взаимоотношения с Ева Брезалиева като неин първи треньор приключиха, както и взаимоотношенията и с клуб “ Олимпия“, обяви пред Флагман Елена Симеонова, която вече е провела разговор с директора на националния отбор Деспа Кателиева.

Самата Брезалиева също е уведомена за това решение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ