Министър на Радев се гаври с ПП и ДеБъ в БНТ: Всички наши успехи показват тяхната некадърност

7 Dni Bulgaria08.01.2023
payimage-562459

Направихме така, че да черпим изключително малко количества природен газ от „Чирен“ през януари. Това заяви в „Денят започва с Георги Любенов“ служебният министър на енергетиката Росен Христов. Причината е да се държи цената в микса ниска.

За договора с турската компания „Боташ“ Росен Христов каза, че врявата се надига от „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“. Всички успехи, които направихме, ясно показват техните неуспехи, коментира Росен Христов.

През октомври и ноември сме имали достъп до по-евтин газ, затова всички количества са пуснати на пазара, за да се усети глътка свеж въздух. В момента усилията са цената да се държи под 200 лв. за 1000 кубически метра, което дава възможност на икономиката да работи в по-системен режим.

Трябва да се мисли за българската икономика в целокупност, коментира Христов. По думите му правителството работи в абсолютен синхрон, с което е почнало за спада нивото на инфлацията.

Докладът на ДАНС и другите служби за казуса с „Джемкорп“ са ясни. В самия меморандум няма описани суми за евентуални инвестиции. Но ако той не е обвързващ, защо е подписан в гранитна зала, попита енергийният министър Росен Христов.

Компанията „Ай Пи 3“ (IP3) е основана през 2016г., а първият и проект е трансфер на американска ядрена технология, реализиран заедно с руска компания в Саудитска Арабия. Той завърши с разследване, добави още Христов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ