Мъчителна смърт погуби бащата на удушената от съседка Алекс от Поморие!

svesht

Масиран инфаркт погуби бащата на 7-годишната Александра, която бе зверски удушена от съседка през април 2014 година в Поморие. Веселин Тодоров, по-известен в града с прякора Германеца е починал внезапно на 22-ри август на бургаското летище, пише „Монитор“.

Трагедията се разиграла посред бял ден на терминал „пристигащи“. Германеца пристигнал, за да посрещне гости от чужбина и да ги настани в един от хотелите си. Докато чакал туристите, той изведнъж се хванал за сърцето, свлякъл се на пода като покосен и повече не помръднал. На място била извикана линейка и реаниматори, но Германеца издъхнал за секунди и екипът не успял да направи нищо. Той бе погребан в родния си град Поморие в петък, а близки и приятели си взеха последно „сбогом“ с него в местния храм „Рождество Богородично“.

За поклонението пристигна и бившата му съпруга Евелина Великова, с която бяха разделени повече от три години. Трагедията с дъщеричката им Алекс буквално съсипа брака им и скоро след жестокото убийство семейството се разпадна. Известният поморийски лихвар почина на 58-годишна възраст, точно 4 години и 4 месеца след убийството на най-малката си дъщеря. След поредната трагедия в семейството, в малкото градче се заговори, че черна прокоба тегне над фамилията, а хората свързаха злощастията с нечистия лихварски бизнес на Веселин Тодоров. „Това е поличба, че всичко се връща на този свят – и доброто и лошото. Каквото правиш на другите, това те чака и теб.

Весо Германеца не си даваше сметка какво прави и остави тежка карма. Много хора разплака, това лихварство му изяде главата и алчността. Жалко за детенцето, което си отиде без никаква вина и за по-голямата му дъщеря Екатерина, която загуби и сестричката си и баща си“, коментираха хората в Поморие. Други пък смятат, че Германеца не успял да преживее трагедията с детенцето си и болката по загубата закономерно довела до тежък инфаркт.  Синът му Методий, който е от първия му брак публикува във фейсбук: „Искам да се обърна към всички – ценете моментите с любимите си хора и не пропускайте възможност да споделяте всеки един щастлив момент“. Зловещата черна серия в семейството на Веселин и Евелина започнала година преди убийството на детето им. Тогава внезапно починал бащата на Евелина и дядо на Алекс. Човекът загинал неочаквано при нелепа катастрофа. Много скоро след това издъхнала и съпругата му, която си отишла от скоротечен тумор на мозъка.  В Поморие разказват, че преди повече от 20 години Весо Гер­манеца отнел два чо­вешки живота – на малко дете и баба му. Станало при катастро­фа. Германеца пътувал с колата си от Бургас към Поморие, и на изхода на града блъснал бабата и внучето й, докато двете пресичали на пешеходна пътека. „Мина много вре­ме и никой не помни под­робности, но той не лежа в затвора“, казват хората в Поморие.

По думите им, убитото детенце е било на същата възраст, на която бе отнет живота и собствената му дъщеря. След това Весо Герма­неца направил още една катастрофа, при която помел няколко абиту­риентки в Слънчев бряг. Тогава тежко ранена е била дъщерята на един от деканите в Колежа по туризъм в Бургас, която така и не се възстановила.  Хората в По­морие смятат, че двой­ното убийство на пътя, което останало ненака­зано, може да тегне като прокоба над семейство­то и то да е причина за всички нещастия, които се случват в семейството. Други пък са убедени, че черната серия от трагични случаи е вид възмездие заради лихварския бизнес на Гер­манеца, който той въртял преди години.

Самият Ве­селин Тодоров отричаше да е бил лихвар. За никого обаче не е тайна, че той бе арестуван по­казно през 2010 година заедно със сина си Мето­ди и още двама лихвари. Групата бе обвинена в рекет, изнудване и на­насяне на тежки телесни повреди, стигащи до из­девателства. Свидетели тогава твърдяха, че са били подложени на чудовищни нака­зания и отмъщения заради невърнати в срок пари. Една от жертвите се оплака, че е била от­влечена с нож, пребита и заплашена с убийство.

На длъжник избили четири зъба и му натрошили ребрата. Трети, неизплатил заема си, пък разказал в полицията, че лихварите го хванали, замъкнали го в гората и му забили в гърба дебела метална кука. След това разпорили гърба му с касапския ченгел и го принудили да им прехвърли жилището си.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ