От Алфа Рисърч разплакаха партиите: Шансове има ако се случи чудо. Третият мандат е като „черния Петър“

боряна димитрова

„Шансовете да се постигне нещо с третия мандат са много малки“, коментира пред Euronews Bulgaria социологът от „Алфа Рисърч“ Боряна Димитрова.

Според нея няма голямо значение кой ще получи третия мандат, защото без участието на някоя от големите политически сили, няма как да се състави правителство.

„Ако през целия период са се водили доста конфронтационни преговори, които по-скоро искат да изобличат кой не е готов да състави правителство, шансът с трети мандат да се случи чудо, че изведнъж тези политически сили да започнат да водят преговори по същество, преговори, които да дадат продуктивен резултат, още повече периодът е много по-скъсен, ми се струва на практика нереалистичен“, смята тя.

„Аз имам чувството, че третият мандат е малко като „черния Петър“ – никой не го иска. Не мисля, че има много желаещи за третия мандат, въпреки че се говори обратното“, сподели Димитрова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ