БГ абсурди: Две болници върнаха майка с 3-годишно дете с тежка инфекция във Враца

майка

Две болници във Враца върнаха майка с 3-годишно дете с тежка инфекция. 22-годишната Рени Красимирова даде гласност на случая в социалните мрежи.

Семейството е от врачанското село Хайредин. Детето вдига висока температура – над 40 градуса, на 4 януари. Майката се обажда на тел. 112 и ги откарват в Спешна помощ в Козлодуй. Там момченцето е прегледано от педиатър, който му назначил лечение.

„Прибрахме се вкъщи, купихме лекарствата, лекувахме се. В събота детето вече имаше голям оток на окото“, разказва майката. Тя се обадила на педиатърката в Козлодуй, а тя препоръчала личният лекар на момченцето или фелдшер да му бият урбазон. Лекарка била урбазон на детето и предупредила, че ако не помогне, трябва да отидат до Враца.

В неделя няма подобрение в състоянието му. Майката успява да намери транспорт до града, но чак за следобед. Отиват първо в МБАЛ „Христо Ботев“ но оттам ги препращат, защото личният лекар на детето работи с Първа частна болница във Враца. Лекар от лечебното заведение казал: „Това око много ме притеснява, но елате утре“. Причината – в лечебното заведение няма нито очен лекар, нито педиатър в неделя.

В понеделник детето е откарано за преглед в плевенска болница. Там установяват, че става въпрос за тежка инфекция, която трябва да се лекува незабавно.

От Първа частна болница можеха с направление да ни изпратят в МБАЛ „Христо Ботев“, коментира 22-годишната жена. От лечебното заведение обаче не приемат обвиненията ѝ.

„На майката е обяснено, че в 19 ч. в неделя няма как да бъде осъществена консултация с очен специалист, тъй като във Враца такъв няма, това може да стане по стандартния начин на другия ден с направление за очен специалист, при което тя е вдигнала скандал, искала е имената на дежурния персонал”, коментира пред bTV д-р Антонио Георгиев, управител на Първа частна болница.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ