ИЗВЪНРЕДНО! ГЕРБ искат изслушване на Демерджиев и службите за обвинения за тероризъм

георг георгиев

Парламентарната група на ГЕРБ поиска закрито изслушване на вътрешния министър Иван Демерджиев и шефовете на службите по повод открития у нас издирван за тероризъм от Великобритания, Дейвид Бодил.

Припомняме, че 28-годишният британец е влязъл в страната ни, въпреки червената бюлетина от Интерпол, а за да се устрои е получил помощ от депутатката от ДБ Албена Симеонова.

„Вербовка на агент за влияние се нарича когато на човек с червена бюлетина му помага депутат. Идва симпатично момче от Великобритания и за 30 дена успява да си намери оръжия и да се устрои“, заяви от трибуната на Народното събрание депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

28-годишният мъж е пребивавал в селото в продължение на два месеца. Той е поддържал изключително тесни контакти с ограничен кръг от хора – основно с продавача в близкия магазин и с една от жените в селото, която го е приютила по молба на депутатката от „Демократична България“.

По думите на Албена Симеонова тя му помогнала с английския език, да си плати телефона, тока и водата.

При задържането му спецчастите са използвали сценарий. Британецът е бил извикан в кметството за разписване на документ, но така и не се връща в къщата, която е обитавал през последните два месеца. Дейвид Бодил не е имал адресна регистрация в селото.

Атанас Атанасов определи колежката му Симеонова като почтен човек и подкрепя искането да бъдат изслушани службите по казуса. „Никога не съм бил от никакви репресивни органи, бях назначен за РДВР Разград в първото демократично правителство“, заяви още лидерът на ДСБ.

„Ако вие не сте загрижен за живота и здравето на ваш колега, ние сме. Нека да стане ясно дали г-жа Албена Симеонова има нужда от охрана или от разпит. Но може би като прокурор, бил част от Възродителния процес не сте загрижен“, заяви Георг Георгиев и уточни, че тук не става дума за заяждане, а за изясняване на случая и загриженост.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ