БОМБА! Христо Иванов отхвърли поканата на Борисов, щял да прави „технически кабинет“

христо иванов атанас атанасов

Христо Иванов заяви, че няма да приеме поканата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да преговаря за подкрепа.

„Технически кабинет с конкретни 5 задачи, сред които приемане в Шенген и еврозоната, и със срок на действие от година-година и половина ще предложи „Демократична България“ (ДБ), ако формацията получи от президента третия мандат за съставяне на правителство“. Това обяви съпредседателят на формацията Христо Иванов, който определи формулата като „аварийна“, съобщи БНР.

„Ние нито ще търсим, нито ще приемем подкрепа. Не става дума за политическо правителство, формирано, политическата логика, по която една политическа сила излъчва собствен кабинет и търси подкрепа за него. Представете си го като служебен кабинет, който не е излъчен от президента.

Технически кабинет означава кабинет, който има много тясно дефинирана задача за определен срок, който ще бъде година и няколко месеца. За съжаление, аз, ако можех да избирам, разбира се бих бил против плаващи мнозинства, но това е волята на избирателя.“

По думите му министрите не бива да са с политически профил, за да не привнасят политическо противопоставяне.

Христо Иванов заяви, че няма да приеме поканата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да преговаря за подкрепа.

Във вторник лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подаде ръка към Христо Иванов и заяви, че партията му би подкрепила правителство на ДБ, съставено с третия мандат.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ