Янев разкри ключа към третия мандат: Готови сме за третия мандат! Трябва да се помирим

стефан янев

Готови сме за третия мандат, ще направим възможното да търсим съгласие. Това заяви лидерът на „Български възход“ Стефан Янев пред журналисти.

Според него всяка партия трябва да е готова за третия мандат. „Макар и да наричаме третия мандат антикризисен, усилията, които се правят, са важни, защото даваме послание към българските граждани, които са наистина належащи“, каза Янев.

Той е на мнение, че известно помирение ще трябва да има от всички. „Ключът не е в една или две партии, а във всички, да намерим този тон на съгласие. Най-лесно е да кажем отиваме на избори, защото това е изходът“, коментира Янев, цитиран от actualno.com.

Янев смята, че политическото съгласие минава през споразумение. Той подчерта, че в политическата култура се налага мнението, че за да има стабилно управление, функциониращ кабинет и конструкция, която да го поддържа в парламента, е необходимо политическо споразумение.

„Дали ще се нарича коалиционно или друг вид прилагателно, няма значение. Трябва да има споразумение, което дава основните механизми за взаимодействие, на взимане на решение в рамките на кабинета“, добави още лидерът на „Български възход“. По думите му от там нататък трябва да е ясно кой носи отговорността.

Той обяви, че до момента няма нагласа за споразумение, но допусна, че може да се появи.

Като важни приоритети Янев изтъкна мерките за справяне с инфлацията, които гарантират доходите и нормалното функциониране на бизнеса, демографията, Шенген и други.

„От там нататък нюансите и различията, могат да бъдат оставени за допълнително разглеждане напред във времето“, изтъкна Янев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ