Кървава касапница: Ромска банда би и кла IT специалист насред центъра на Варна

Роми1

През последната седмица обществеността бе разтърсена от зачестилите случаи на насилие и най-вече от потресващото убийство на мъж във Видин, заклан от деца заради бутилка ракия. Покрай еуфорията по празниците и поради факта, че все още няма задържани, друг случай на шокиращо нападение остана извън медийното внимание.

За щастие, той е без фатален край, но е не по-малко стряскащ, защото също се касае за младежи, вероятно ученици, които въоръжени с ножове не са се посвенили да нападнат човек и хладнокръвно да го наръгат няколко пъти.

Всъщност фаталният изход е бил буквално на милиметри – толкова са делели острието от централна артерия, разказва пред БЛИЦ пострадалият Д. Б. Мъжът, който е малко над 40-годишен и работи като IT специалист в една от най-големите компании у нас, помоли да бъде упоменат само с инициали, тъй като се притеснява от извършителите, които въпреки продължаващите оперативни действия на полицията във Варна, все още не са установени и задържани.

Д. Б., който живее и работи в София, заедно със съпругата си бил на гости във Варна при роднини за Бъдни вечер и Коледа. Следобеда на 26 декември решил да се разходи в района на Военноморското училище „Н. Й. Вапцаров“ и после се спуснал по алеите на Морската градина. Когато минавал покрай Природонаучния музей, насреща му вървели група младежи. В началото не им обърнал внимание, само му направило впечатление, че са тийнейджъри, максимум до 20-ина годишни.

„Може би и по-малки, вероятно ученици. Просто се разминах с тях, без да им обърна някакво особено внимание, защото не съм очаквал да се случи каквото и да било. В следващия момент обаче единият от тях започна да върви успоредно с мен. Тогава ми направи впечатление, че са поне 3-ма – 4-ма души, от ромски произход.

И ми каза: „Имам нож. Ходи към храстите“. Държеше нож. При това не някакво швейцарско ножче, а голямо острие – вероятно около 20 сантиметра. Аз го попитах: „Ще ме убиваш ли с това нещо?“. Той продължи да ме подканва да отивам към храстите. Пак го питах: „Ти какво, ще ме убиваш ли с това нещо?“. И в този момент паднах на земята. Въобще не разбрах как“, разказва Д. Б.

Докато говорел с въпросния младеж с ножа, без изобщо да подозира до какво действително може да се стигне, останалите младежи го нападнали в гръб. Последвала канонада от ритници. Д. Б. успял да хване единия от нападателите за крака и същевременно силно се развикал. Младежите се уплашили и се разбягали.

„Може би по-рано трябваше да се развикам. Признавам, че подцених ситуацията“, обяснява потърпевшият и добавя, че като човек с либерални разбирания никога не смята, че априори някой задължително трябва да е престъпник.

Пострадалият мъж тръгнал да се прибира, но се усетил, че не е в кондиция – нещо, което отдал на нападението и получените удари. Задъхан, седнал на пейка да си почине, след което успял да се добере до апартамента си. Там освен съпругата му били и техни приятели. Жена му, ужасена, му казала, че има рани по гърба.

Негов приятел моментално го откарал в спешния център на МБАЛ „Света Анна“, където медиците установили три прободни наранявания в гърба.

„На около пет пръста под тила. Две от тях повърхностни, но едната дълбока. Лекарят ми каза, че е на милиметър от главна артерия“, обяснява Д. Б. и казва, че според него не младежът, който е размахвал нож, а друг го е пробол.

Диагнозата на Д. Б. била пневмоторакс – белият му дроб бил пробит от острието. Претърпял операция и бил в болницата в продължение на 9 дни.

„Изкарах Нова година тук – с шевове, дренове…“, заключава печално Д. Б.

От полицията във Варна заявиха пред медията, че се работи усилено по случая, но за момента не може да бъде предоставена повече информация.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ