ИЗВЪНРЕДНО: Падна последната пречка за сделката с Левски, на финалната права са

левски (2)

Със заповед на министър Весела Лечева от днес (12 януари 2023 г.) Министерството на младежта и спорта, с участието на Областна администрация на област София, създава комисия, която да изготви проект на предложение за възлагане на концесия на обект стадион „Георги Аспарухов“.

Счита се, че това е последната пречка, за да бъде официализирана сделката за придобиване на ПФК Левски от голям международен холдинг.

Преди часове изпълнителният директор на „сините“ Ивайло Ивков обяви, че преговорите са на финалната права, но уточни, че докато те не приключат официално, не може да бъде спокоен.

„Комисията трябва да организира и проведе подготвителни действия, регламентирани в Закона за концесиите, включително проекти на обявления за откриване на процедура и на документация за концесията“, посочват от ММС.

„При провеждането на подготвителните действия по Закона за концесиите комисията трябва да изготви и представи на министъра на младежта и спорта необходимата проектна документация за възлагане по реда на Закона за обществените поръчки, изготвянето на правен, технически и финансово-икономически анализ на концесията. Проектът за концесия на обект „Спортен комплекс за професионален и масов спорт „Георги Аспарухов“, гр. София, е включен в Плана за действие за държавните концесии за периода 2021-2027 г. Той е одобрен от Министерския съвет на 17 февруари 2021 година“, допълват от спортното министерство.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ