Въоръжен и опасен: Ето кой е издирваният шофьор, блъскал коли наред и подлудил полицаите

167359565614044

Иван Чонтов – Чонито е беглецът, който застраши живота на десетки хора при бясната гонка в Бургас. Той е арестуван преди минути в района на комплекс „Грийн лайф“. Издирването му продължи повече от 12 часа, съобщава „Флагман“.

Припомняме, че около 19.59 часа снощи е получено съобщение за инцидент, при който млад мъж с неадекватно поведение се опитвал да издърпа мобилен телефон от момиче в района на пешеходната пътека на бургаските улици “Христо Ботев” и “Македония”.

Междувременно е получен нов сигнал за неправилно паркиран върху пешеходната пътека на двете улици тъмен джип в посока ж.п. гара – Бургас, пречещ на движението и създаващ предпоставки за пътно произшествие. Към кръстовището се отправили два полицейски патрула. Забелязвайки ги, неадекватният мъж се качил в джипа и с висока скорост, неподчинявайки се на полицейските разпореждания, потеглил по бул. “Христо Ботев” в посока ж.п. гара – Бургас.

С десен завой джипа преминал през бул. “Иван Вазов”, ул. “Спортна”, бул. “Тодор Александров” и местността “Пода” в посока Созопол, блъскайки по пътя си общо пет автомобила и автобус от градския транспорт. От инцидента няма пострадали граждани.

Стигайки до пътен възел Созопол, джипът “Гранд Чероки” преминал през лентата с шипове, поставена от полицейски екип и със спукани гуми продължил да се движи в посока с. Равадиново. Там спрял, блъскайки си в паркиран на ул. “Стара планина” лек автомобил, със старозагорска регистрация. Неадекватният мъж избягал от купето на автомобила и в момента се издирва от полицейските служители.

При огледа на катастрофиралия автомобил са намерени боеприпаси, които по първоначални данни са патрони за газов пистолет. Шофьорът е носил и нож

По-рано пред БНТ директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов посочи, че издирваният шофьор, който снощи предизвика над 30-километрова гонка с полицията по пътя от Бургас до созополското село Равадиново, съвсем скоро ще бъде задържан.

Колата беглец блъсна шест автомобила и автобус на градския транспорт. „Имаше пътници. Бяха десетина. Няма пострадали“, заяви шофьорът на автобуса пред националната телевизия.

При пътен възел „Созопол“ джипът преминал през лентата с шипове, поставена от полицейски екип, и със спукани гуми продължил да се движи. Спрял близо до Равадиново, след като блъснал още един автомобил. Мъжът е избягал.

„Издирваме го и ви уверявам, че съвсем скоро ще бъде задържан. Поведението му е изключително нагло и рисково, с което създава опасност за останалите шофьори и за полицейските служители, които са се опитали да го спрат“, заяви Калоян Калоянов.

„Имаме насоки за самоличността на водача. Подробности ще обявим, след като го задържим“, добави той.

„При огледа на катастрофиралия автомобил са намерени боеприпаси, които по първоначални данни са патрони за газов пистолет. Шофьорът е носил и нож, който е намерен, издирването продължава“, заяви в интервю за „Денят започва“ шефът на ОД на МВР – Бургас.

Собственичката на една от ударените леки коли пък сподели, че е чула сирените и в първия момент си помислила, че има линейка. „Опитах се да преместя автомобила вляво, за да направя път. Като връхлетя черният джип и след него полицейските коли, разбрах какво се случва. Той ме изблъска от пътя буквално“, разказва Красимира Йорданова.

„Бяхме спрели на червен светофар и след това направо ни събра на една камара. Мина между нашите коли и автобуса, което беше почти невъзможно“, каза пък Стефи Славова.

„Джипът се движеше със скорост над 100 км/час. Блъснал е два-три автомобила в селото (б.а. Равадиново). Доста полицаи са разпръснати в гората и го търсят. Съсед, край чиято къща е минал, каза, че е слабичък“, разказва Радостин пред Нова телевизия.

Издирваният шофьор не е криминално проявен, каза пък Калоян Калоянов.

Той уточни, че полицаи са отправили изстрели в безопасна посока, след като шофьорът на джипа не им се подчинил.

„В издирването са включени полицейски кучета. Заедно със служителите от ОД на МВР – Бургас участваха и колеги от „Гранична полиция“. Теренът там е доста пресечен. Има и гора, но съм убеден, че до края на деня ще бъде задържан“, изтъкна директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас.

По думите му не става въпрос за превоз на мигранти.

„Разстоянието от лентата с шиповете до мястото, където джипът е катастрофирал, е доста малко. Това, че са спукани гумите, не предполага моментално спиране на автомобила, но поради това е загубил контрол над превозното средство и е самокатастрофирал“, обясни той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ