Скандални разкрития: Бащата на джигита, който гази наред с джипа си в Бургас, съден за отвличане

payimage-566441

Бащата на 20-годишния джигит от Бургас, който помля пет коли, блъсна се в градски автобус и избяга, зарязвайки колата в село Равадиново вечерта на 12 януари, е стар познат на полицията.

За разлика от сина си Иван Чонтов, който е с чисто криминално досие, баща му Петко бе разследван и осъден за отвличане, извършено през далечната 2008г.

Той самият отрича до последно да е имал нещо общо с похищението на наркодилър, известен с прозвището Вампира, който е бил натикан насила в автомобил от новострояща се жилищна кооперация в к-с „Меден Рудник“ и бит в продължение на близо две денонощия, припомнят запознати.

Причината била, че опитал да открадне материали от новостроящия се обект. През 2015 г. ВКС призна Чонтов, който е строителен предприемач, за виновен и му наложи 2-годишна условна присъда.

От полицията все още не уточняват каква е била причината за среднощния екшън по бургаските улици, продължил по пътя за Созопол и приключил в село Равадиново, където Иван Чонтов зарязал джипа „Гранд Чероки“ и избягал.

Той е задържан тази сутрин около 9 часа в района на комплекс „Грийнлайф“ край къмпинг „Каваци“. Бил бос, държал се странно.

Пробите за алкохол и наркотици обаче са отрицателни, съобщиха от полицията.

Като по чудо екшънът, сътворен от Чонтов, се размина без жертви и пострадали, а само с материални щети по петте ударени автомобила.

Очаква се днес районната прокуратура в Бургас да повдигне обвинение на 20-годишния младеж. Най-вероятно то ще е за хулиганство, осъществено с особена дързост, довериха източници на „24 часа“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ