Щастлива развръзка! Разменените в „Шейново” бебета вече са при биологичните си родители

r-945-540-bebeta

Разменените бебета в „Шейново” вече са при биологичните си родители, съобщи NOVA.

Бебетата днес навършват точно четири месеца от раждането си.

„Церемонията по размяната на децата стана в 11 часа в град София, беше много вълнуващо. Все пак това е единственият известен за България случай. Двете майки бяха много развълнувани, и колкото и да се твърдеше по медиите, че имат някакъв конфликт помежду си, се оказа че това не е така“, разказа адвокат Стоян Стойков, представляващ едната от майките.

По думите му по доброволното предаване на децата се работи повече от три седмици. „Правните възможности не са изчерпани, но решихме да го направим по моралния или по-скоро по житейския начин между страните, за да може да се стигне до този щастлив изход за двете семейства“, допълни той.

Адвокат Стойков беше категоричен, че е имало абсолютно съдействие и от двете страни за замяната.

Здравният министър Асен Меджидиев потвърди, че децата са били върнати на семействата си още в четвъртък. „Мисля, че това е станало във вчерашния ден. Изключително щастлив съм, че този проблем е решен”.

Той обаче не уточни дали размяната е станала с извънсъдебно споразумение или не. „Информацията, че бебета са при семействата си я имам от Изпълнителната агенция „Медицински надзор“, която извърши проверката по случая“, посочи здравният министър.

За случая стана ясно в края на декември, а от болницата потвърдиха, че е станала грешка в родилното отделение. Директорът на столичната АГ болница “Шейново” обяви, че новородените са били разменени веднага след раждането, още при първото им даване на майките.

ДНК тестове доказаха окончателно кое бебе на кое семейство е.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ