Горещо! Десислава Иванчева и заместничката ѝ преместени в Сливенския затвор!

Иванчева

Арестуваната по дело за подкуп кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова вече са зад решетките в сливенския затвор. По нареждане на прокуратурата те са преместени от София.

Съдебната охрана трябвало да вземе Иванчева към 7.30 ч в петък и да я вози „поетапно“, като прави почивки. В последния момент обаче графикът бил променен.

От Министерството на правосъдието уточниха, че процедурата е спазена и жените вече са преместени. Разследването срещу Иванчева и Петрова приключи и в сряда обвинителният акт бе внесен от прокуратурата в спецсъда. Практиката у нас е, когато едно дело влезе в съда, подсъдимите да сменят ареста със затвора.

Иванчева и Петрова ще са в отделението на жените без присъди.

Преди това двете бяха в болницата на софийския затвор заради здравословни проблеми. Петрова страда от жлъчка, а Иванчева на 8 и 9 август бе в Майчин дом за изследвания, включително с ядрено-магнитен резонанс. Те трябваше да покажат дали тя има тумор и може ли да стои зад решетките.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ