Надежда Йорданова писна след разкритията за даренията от Nexo: Съответстват на закона!

надежда йорданова

Даренията на „Демократична България“ са публични и съответстват на закона. Това обясни бившата правосъдна министърка от ДБ Надежда Йорданова, след като „24 часа“ съобщи, че коалицията е получавала дарения от Nexo.

Като общата дарена сума от служители на Nexo към ДБ е на стойност 100 000 лв.

„Демократична България“ получава дарения от физически лица. Всяко дарение на „Демократична България“ е публично, обявено в Сметната палата, преминало през всички законови процедури. ДБ има доста съмишленици в ИТ сектора“, обясни Йорданова.

„Даренията на ДБ са публични, надеждно оповестени в Сметната палата, така че всичко съответства на закона“, обобщи тя.

Всички дарения от криптобанката са на стойност 20 хил. лв. Прави впечатление, че парите са давани от служители на сравнително ниски нива в криптобанката, чието лице е бившият депутат Антоний Тренчев.

По 20 000 лв. водената от Христо Иванов коалиция е получила от пиармениджърката на Nexo Стела Златарева, бранд мениджърката Елеонор Топалова, служителката в пиара Валентина Танева, мениджърката по културата на фирмата Дияна Калъчева и офис мениджърката Габриела Дашева.

Те са декларирали, че произходът на дарените пари е от заплати.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ