КУРИОЗ! 32-годишен брутално изнудван цяла година, дал близо 200 000 лв. от страх от арест

бургас прокуратура

32-годишен бургазлия е бил брутално изнудван в продължение на близо година от свой приятел, успял да измъкне близо 200 000 лв. 23-годишният изнудвач Алекс Д. държал в постоянен страх жертвата си, като го манипулирал, че е следен от полицията и всеки момент може да бъде арестуван, разкриха на брифинг районният прокурор на Бургас Мария Маркова и директорът на ОД МВР старши комисар Калоян Калоянов.

Изнудвачът е задържан, той не е криминално проявен. 23-годишният Алекс нарочно се сближил с потърпевшия, когото вижда в заведение, което посещавали и двамата. След като се уверил, че бургазлията разполага със средства, рекетьорът постепенно се сприятелил с него и започнал да му иска малки суми пари назаем, които връщал навреме. При третия заем 32-годишният мъж дал на приятеля си 10 000 лв. с уговорката, че младокът ще започне бизнес, от който ще печели и кредитодателя. Не след дълго изнудвачът започнал да притиска приятеля си. Казал му, че бизнесът всъщност е свързан с наркотици, че полицията знае и следи и двамата и за да не се стигне до арести е необходимо да се даде голяма сума пари на високопоставени служители на МВР в София.

Така започнало регулярно изнудване, докато след близо година 32-годишният бургазлия дал на „приятеля си“ общо 186 000 лв. През това време изнудваният мъж видимо се променил, станал изключително притеснен, подтиснат, а на моменти дори мислел да сложи край на живота си. Непрекъснато имал усещането, че го следят и че всеки момент може да го задържат.

Последната сума, която трябвало да даде на рекетьора били 50 000 лв. Тъй като изнудваният похарчил всичките си спестявания, започнал да взема бързи кредити и такива от банки, искал пари от приятели. Когато наскоро поискал и от родителите си – нещо нехарактерно за него, близките му се усъмнили. Успели да го предразположат и той най-накрая разказал на какво е подложен.

След ареста на изнудвача, който не е криминално проявен, станало ясно, че повечето пари са били проиграни от него в казина и за скъпи, но дребни покупки. Единствената по-голяма вещ, който си купил, бил мотор за 8000 лв., разкри комисар Калоянов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ