Бащата на Иван Чонтов от Бургас плаши очевидци на екшъна: Знаеш ли кой съм аз!?

payimage-566441

„Знаеш ли кой съм аз!?“, заканвал се бащата на джигита с джип Иван Чонтов на неколцина младежи, станали преки очевидци на екшъна, разкриха от прокуратурата в Бургас, предава 24 часа.

Заради опитите да въздейства на свидетелите да променят показанията си или изобщо да се откажат от тях, бащата на Иван Чонтов – Петко Чонтов бе задържан с полицейско разпореждане за денонощие. От прокуратурата все още не са решили дали да поискат удължаване на ареста за 72 часа.

Такова обаче вече е направено за Чонтов-младши, срещу когото има повдигнати две обвинения. Едното е по чл.270 от НК – който попречи на органите на реда да изпълнят задълженията си по служба, а другото е за хулиганство, уточни районният прокурор на Бургас Мария Маркова. Ако бъде признат за виновен законът и за двете престъпления предвижда до 3 г. лишаване от свобода.

Все още не са ясни мотивите за дивия екшън, сътворен от Иван Чонтов, когото полицаи преследваха от Бургас до Равадиново по-миналата нощ. Летейки с мощен джип, младежът помля пет коли и се блъсна в пътнически автобус, а накрая удари паркирана кола в село Равадиново и избяга. По данни на разследващите слизайки от джипа той е държал нож. Открит е едва на следващата сутрин в района на къмпинг „Каваци“.

И по време на преследването и преди това младежът е бил с доста неадекватно поведение. Това налага да бъде проверено неговото психическо състояние, каза директорът на ОД МВР ст. комисар Калоян Калоянов. Въпреки че Чонтов е отказал да даде кръвна проба за алкохол и наркотици такава ще му бъде взета по съдебен ред. Пробите с дрегер след ареста му бяха отрицателни. Няма данни Чонтов да се е познавал с момичето, от което се е опитвал да вземе телефон минути преди гонката с полицията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ