Предозиране! Асен Василев отрича Nexo да са финансирали ПП. Смята, че компанията ще осъди България

асен василев

Асен Василев заподозря конспирация между акцията срещу Nexo и връчването на третия мандат.

„ГЕРБ винаги могат да намерят причина да не подкрепят кабинет, а основната причина ще е, за да няма съдебна реформа. Тази седмица причината е Nexo“, обяви съпредседателят на ПП пред „Дарик“.

Той е категоричен, че „Продължаваме промяната“ не са получавали дарения от служители на криптокомпанията, въпреки че Nexo още вчера потвърдиха това, а за такива признаха и от „Демократична България“.

Василев смята, че България ще бъде осъдена от Nexo заради акцията, въпреки че разследването започва от САЩ и според прокуратурата в нея участват и служби от Великобритания и Израел.

Той смята, че инерцията на „Промяната“ не е унищожена.

„Тя щеше да бъде унищожена, ако бяхме позволили да се откраднат едни пари от пътното строителство. Това, което стана ясно след четворната коалиция, е че ние този компромис да се договорим с предишните няма да го направим. Това е моментът, в който се мобилизираха всички сили, които печелеха от съществуващия модел, а те не са малко – икономически интереси, канали на оръжие, канали на дрога, внасяне на храни с пестициди – всички тези хора се почувстваха застрашени и се мобилизираха”, твърди Асен Василев



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ