Страшна трагедия скова България! Мъж реши да лови риба в заледен язовир, случи му се немислимото

труп тяло

Рибар от велинградското село Драгиново се е удавил при инцидент в язовир „Малък Беглик“ края Батак, след като ледът се пропукал и 47-годишният мъж потънал в язовира, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Сигнал за случилото се е получен вчера следобед. По първоначалните данни 47-годишен мъж от село Драгиново, заедно със своя 23-годишен син и техен 21-годишен приятел от същото село решили да отидат на риболов в язовира.

Пренебрегвайки всякакви мерки за безопасност, бащата и синът започнали да ловят риба върху заледената повърхност на един от краищата на водоема. Ледът под краката и на двамата се пропукал и те се оказали в ледените води.

Техният съселянин, който бил на сушата, хукнал да търси помощ и спрял микробус, в който пътували баща и син от Ракитово. Те с помощта на въже издърпали 23-годишния мъж от водата, но за съжаление бащата потънал.

На мястото се пристигнали екипи на пожарната и полицията в Батак, отцепен е периметърът на местопроизшествието.

Днес на място са изпратени и водолази от сектор „Специализирани оперативни дейности“ при РДПБЗН-Пловдив. С тяхна помощ тялото на удавника е открито и извадено на сушата. Трупът е транспортиран за аутопсия в отделение по съдебна медицина в МБАЛ-Пазарджик. Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство в РУ-Пещера.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ