ЗАПОЧНА СЕ: Маските се завърнаха в клас, броят на болните расте ударно

payimage-510635

От днес учениците, педагозите и непедагогическия персонал във варненската IV Езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“ отново носят маски. Те са задължителни по време на учебните занятия и други училищни прояви на закрито.

Целта е да бъде предотвратено разпространението на грип, тъй като училището се увеличава броят на заболелите ученици и учители. Днес учениците без маски не са връщани, уточниха от учебното заведение, съобщи БНТ.

Мярката е в изпълнение на препоръките, дадени от областната противогрипна комисия – при необходимост директорите да въведат носенето на маски с вътрешна заповед, както и да изискват в сградите да не влизат хора със симптоми на грип, да въведат по-строг режим на дезинфекция и ползване на бактерицидни лампи и забрана за струпването на хора.

В четвъртък отново ще има заседание на комисията за борба с грипа и острите респираторни заболявания, която ще вземе решения според данните за заболеваемостта във Варна и региона за текущата седмица.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ