Кошмарни разкрития! Ето кой е загиналия при самолетната катастрофа при Балчик…

балчик

Летище Балчик е затворено заради разбилия се там вчера двуместен самолет. При инцидента загина пилотът на летателната машина.

Окръжната прокуратура в Добрич е образувала досъдебно производство по случая, съобщи за „Дарик“ окръжният прокурор Пламен Николов. Той уточни, че следствените действия са започнали веднага след произшествието, но основният оглед ще бъде извършен днес.

Разследването се поема от следовател от Националната следствена служба. Магистратите ще работят съвместно със звеното за разследване на авиационни произшествия към Министерството на транспорта. Ще бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, както и техническа на машината, допълни окръжният прокурор.

Летище Балчик, което е военно, но обслужва и граждански полети, ще може отново да функционира след приключване на огледа и преместване на останките от самолета.

Загиналият 52-годишен пилот е собственик на летателната машина и бизнесмен от Варна, съобщи още прокурорът.

Николов заяви, че е разпоредил да се разгледа летателната книжка на пилота, за да се установи какъв опит е имал той – къде е придобил правоспособност, кой го е обучавал, къде се води на отчет и др. Към съдебното производство ще бъде приложена и техническата документация на самолета.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ