Убийцата Бериван каза какво се е случило миг преди убийството: Опря ми пистолет в главата, исках да се предпазя

убийство бериван

Бериван Белялова, която е обвинена в умишлено убийство на своя приятел Ивайло Ангов, разказа днес пред Апелативен съд – Пловдив как се е стигнало до фаталния инцидент в пловдивския квартал “Тракия“, предава Plovdiv24.bg.

„Нищо не съм направила умишлено. Той беше пиян. Просто исках да си взема телефона. Тогава той ми хвана главата и ме удари. Опря ми пистолет в главата, а аз исках да се предпазя и да се защитя“, разказа Бериван пред 3-членния състав на съда.

Прокурорът обаче обори твърдението й за самозащита, цитирайки показанията на един от свидетелите. Той минавал под прозореца на апартамента в блок 71 в „Тракия“ и ясно чул женски глас да крещи „ще те утрепя“!

В крайна сметка Апелативен съд – Пловдив потвърди определението на Пловдивския окръжен съд, с което е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо жената. На обвиняемата е повдигнато обвинение за това, че на 06.01.2023 година в град Пловдив, в апартамент в ЖР „Тракия“, с газов пистолет, умишлено е умъртвила Ивайло, като посоченото престъпление е наказуемо с лишаване от свобода от десет до двадесет години.

След като се запознаха с материалите по делото, фотоалбума, медицинската експертна справка на пострадалия, показанията на свидетели и останалите материали по делото, апелативните съдии прецениха, че има достатъчно данни, които потвърждават обоснованото предположение за съпричастността на Бериван към престъплението, в което е обвинена, предвид презумпцията на чл. 63 ал. 2, т.3 от НПК. От друга страна има опасност при по-лека мярка за неотклонение обвиняемата да извърши престъпление.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ