Цяла България говори за полицая, отказал 10 бона и златен часовник: Избута пачки към мен и…

полицай

Шофьорът, предложил 10 000 евро подкуп на полицаи по време на проверка в София, е бил под въздействието на три вида наркотици, а след задържането си е опитал да вербува служителите на реда и със златен часовник.

Това съобщи на брифинг пред медиите младши инспектор Александър Каленски, единият от полицаите, задържали мъжа.

Каленски разказа, че е бил на нощно дежурство със своя колежка, когато получили сигнал на разправа на пътя.

„Около 1.00 часа получихме сигнал за възникнал скандал на кръстовището на булевардите „Дондуков“ и „Мария Луиза“. Трябваше да тестваме шофьорите за наркотични вещества и употреба на алкохол. Единият от тях се оказа положителен за 3 вида наркотици – канабис, амфетамин и метамфетамин. Закопчахме с белезници водача и го поставихме в патрула“.

Сирийският гражданин помолил служителите на реда да му отхлабят белезниците, защото го болели ръцете.

„В момента, в който понечих да го откопчая, той държеше в ръцете си две пачки с по 50 евро и ги избута към мен, като заяви, че сумата е 10 000 евро, че желае да е свободен и помоли да му върнем свидетелството за управление, тъй като му било изключително необходимо. Веднага докладвахме на началника на групата, той уведоми дежурната част, на място пристигна екип от 5-о районно и описа банкнотите“.

Впоследствие шофьорът е транспортиран към токсикологията. По време на пътуването заявил, че има в себе си още 3000 лв. и златен часовник, които също предложил на полицаите. Мъжът е задържан в Пето районно управление и е санкциониран за извършеното нарушение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ