Тома Биков сложи точката, направи тежко разкритие за БСП и третия мандат: Ако не се разберем…

тома биков

„Шансовете да подкрепим БСП не са много големи. Много малки са шансовете.“ Това заяви пред БНР Тома Биков, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.“Ако форматът е лидерски, г-н Борисов е нашият лидер. Не би имал проблеми да участва във всякакви формати. Това са въпроси по формата, не толкова по съдържанието – същественото е там“, каза Биков. По думите му „би трябвало двустранните срещи да минат на заден план“.

„Би трябвало да има конструкция, която да бъде изградена устойчиво и да е ясно, че по стратегически въпроси, които са в състояние да съборят правителството, нямаме различия“, отбеляза Тома Биков. Според него за ПП не би било голям проблем да направят правителство с БСП, тъй като са били коалиционни партньори допреди няколко месеца.“Ако не можем да се разберем за бюджета, няма как да направим каквото и да било“, посочи още той, като очерта различията между ГЕРБ и БСП по ключови въпроси.

Според него в парламента се е оформило мнозинство по стратегическите въпроси, но БСП е била първата партия, която се е разграничила от консенсуса за еврозоната.

„Ако ДБ бяха взели мандата, щеше по стратегически въпроси да се очертае едно мнозинство“, смята заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

„NEXO e криминален казус, който, за съжаление, има допир с политиката в България. Със сигурност щеше да се отрази на процеса на формиране на правителство“, коментира Тома Биков в предаването „Преди всички“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ