Носталгия по мутренските времена: Трупат пачки на гърба на Георги и Васил Илиеви! (СНИМКИ)

Жоро Илиев

Срещу 19 долара всеки с носталгия по мутренските времена може да се сдобие с лика на Васил и Георги Илиеви, щампован върху тениска. Във фейсбук страница, наречена ВИС-2, анонимни администратори пускат оферти за различни облекла и сувенири с образите на Главния и Императора срещу скромна сума пари. Суичър от серията наскоро бе предлаган срещу 42 лева.

В асортимента със стоки е и цял комплект от стенен и джобен календар, включващ и стикер за кола с логото на ВИС-2. Цената на всичко е 12 долара, съобщава „България Днес“.

Последният хит в групата е черна памучна тениска, върху която се мъдрят ликовете на двамата братя застрахователи. Само за няколко дни всички бройки от блузата са разпродадени, съобщават със съжаление от фейсбук групата. Заради огромния интерес вероятно ще бъде щампована още една партида от бестселъра, разкриват запознати.

Кой стои зад страницата не е ясно, но запознати твърдят, че това със сигурност не е наследницата на империята, вдовицата на Главния – Мая Илиева. Нейни близки твърдят, че от половин година тя се е заела с ликвидирането на последните остатъци от мутренското си наследство и поголовно закрива и преобразува фирмите, оставени в нейните ръце след разстрела на Жоро Илиев.

Според хора от подземния свят Илиева подготвя оттеглянето си от близо две години. Първоначално тя разпределя богатството, останало от ВИС-2, с роднините на Васил и Георги Илиеви. Твърди се, че голямо парче от наследството, оценено на стотици милиони левове, получава сестрата на основателите на групировката Мариана Илиева, както и дъщерята на Васил Илиев – Ивона. Освен щедрата месечна издръжка на тяхно име са прехвърлени и няколко апетитни недвижими имота. Сред тях е къща с огромен двор и магазин в центъра на Кюстендил. В началото на февруари 2015 година сградата е дарена лично от Мая Илиева.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ