ФУРИЯ! Корнелия бясна, захапа министър на Радев: Готви ли мащабна корупционна схема за 1 млрд.?

корнелия нинова

„Готви ли министър Стоянов мащабна корупционна схема за 1 млрд.? – премиерът нищо не знае“ – така започна пост на лидера на БСП Корнелия Нинова в личния й фейсбук профил.

„Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов няколко пъти обявява публично, че голяма чужда компания ще инвестира 1 млрд. в соларен парк върху водите на язовир Огоста.

Няколко пъти предупредих колко опасно е това за района, за населението и за екологията и колко закона нарушава Стоянов. Пуснахме сигнал до прокуратурата за действията му. Отправих питане до премиера Гълъб Донев какви решения е взимал МС по този въпрос.

Получих писмен отговор: “МС не е взимал такова решение, премиерът няма никаква представа какво прави този човек, предложение за такъв проект не е постъпвало нито от Министерство на икономиката, нито от Министерство на иновации и растежа“.

Да не се окаже, че това е поредната “Джемкорп“, “Нексо“ или нещо трето за 1 млрд.“, предупреждава Нинова, която показа и отговора, който е получила от служебния премиер Гълъб Донев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ