ОГНЕНА СТИХИЯ: Младеж подпали къща. Други двама келеши пречели на пожарникарите

Пожар, Перник

Млад пловдивчанин е задържан за палеж на къща, съобщиха от полицията в града. За пожара било съобщено около 2.40 ч. през нощта вчера на тел. 112. Гражданин обяснил, че гори необитаема къща на ул. „Панагюрище“, предава Телеграф.

Незабавно натам са насочени екипи на пожарната и Трето РУ. На място пожарникарите се сблъскали с ужасно отношение от страна на двама младежи, които пречели на работата им. Въпреки това огънят е потушен.

След бързите оперативни и издирвателни действия е установен подпалвачът – 21-годишен мъж от Пловдив. Той е с криминални регистрации и известен със скитнически начин на живот. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 331, ал. 1 от НК. Отведен е за едно денонощие в полицейския арест.

Заедно с него били отведени и другите двама младежи – на 18 и 21 години, които проявили неуважение към отзовалите се на сигнала пожарникари и с неприемливото си поведение затруднили работата им. За хулиганската проява срещу извършителите е образувано досъдебно производство. Предстои събраните материали да бъдат внесени в Районна прокуратура-Пловдив.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ