Сензационно! Подадоха ръка за новия стадион на ЦСКА. Спонсор се включи с 8 милиона

ЦСКА, Емблема

Вече всички пари за новия стадион на ЦСКА са събрани. Сумата е около 20 милиона евро, а с 8 милиона евро наскоро се е включил и спонсор, предава БЛИЦ цитирайки свои източници, свързани с „Армията“.

Заради тройното поскъпване на строителните материали имаше известно забавяне по старта на най-чаканата от „армейските“ фенове новина.

Сега обаче всичко е почти готово. Почти, защото има една последна пречка. Става въпрос за зелени организации, които са против подобен тип реконструкции в централната на София и по специално в парк като Борисовата градина.

Падне ли и тази бариера, няма да има проблем след края на сезона да бъде направена първата копка.

„Чака се разрешително за реконструкция. Иначе нямало как огромните камиони да влизат в парка. Надяваме се тези детайли да ги изчистим“, убедени са от стадион „Българска армия“.

Държавното дружество „Сердика спортни имоти“ (ССИ) и ЦСКА подписаха меморандум за създаване на съвместно дружество за строителството на нов стадион на мястото на настоящия. Към меморандума беше подписано и приложение, представляващо учредителния акт на дружеството. То ще се казва „Спортни имоти Българска армия“ АД.

Министерството на спорта, водено от Весела Лечева, на няколко пъти потвърди, че дава зелена светлина за стадиона. Засега обаче…. „зелените“ не позволяват това да се случи…За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ