От президентството с първи коментар за референдума на Слави Трифонов: Има сериозен риск за…

payimage-503944

„Смяната на модела на управление на една страна е изключително важна тема, която изисква една по-спокойна ситуация с възможност да се проведе истинска кампания „за“ и „против“. … Не е добре, когато референдумите се комбинират с избори.

Съвсем други са движещите мотиви на политическите формации, в друга посока са и желанията, очакванията на хората. 2023 г. ще бъде терен за поне два избора – предсрочни парламентарни и редовните местни.

Това заяви пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова.

Според нея „има риск за самото допитване“ в момента, защото са „твърде много нажежени страстите“.

По-рано днес ИТН внесе уведомление в Народното събрание за провеждането на референдум относно свикването на Велико Народно събрание и промяна на държавното ни устройство от парламентарна република към президентска”

Вицепрезидентът коментира актуалната политическа обстановка в страната с думите:

„Колкото и внушенията да са в друга посока, българите граждани са по-мъдри от своите управници. Моето наблюдение е, че омразата и конфронтацията не е характеристика на обществото, а е повече в политическите елити, между отделни институции, отколкото сред хората. Това е най-доброто, което можеше да ни се случи“.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ