Демерджиев разкри: Биячът на украинката е престъпник „от кариерата“. Лично шефът на 5-то РПУ го закопча

иван демерджиев 1

Лично началникът на Пето районно полицейско управление в столицата е отишъл на място в блок 117 на столичния кв. „Хаджи Димитър“, за да сложи белезниците на арестувания за зверския побой над младата украинка, както стана ясно по-рано този месец. Жената бе приведена в безпомощно състояние след 3-дневен побой от 47-годишния Орлин Гигов, задържан от органите на реда след сигнал на телефон 112, предава Лупа.

В разказ пред медиите стана ясно, че не просто никой от съседите не се отзовал на молбите за помощ на бежанката, но и че извергът дори намерил теми за смях и раздумка с пристигналите на място полицаи.

Депутати от Демократична България, Продължаваме промяната и независимият Явор Божанков отправиха светкавично питане до МВР шефа в служебното правителство Иван Демерджиев по повод случая и действията на ченгетата от повереното му столично управление на ул. „Марин Дринов“.

Демерджиев отговаря преди броени дни, че задържаният е криминално проявен – и за домашно насилие през 2021 г., и и за кражба – миналата година, и за шофиране след употреба на дрога – пак през 2022 г. Въпреки това той безпроблемно си е наел жилище в столичния квартал и започнал съжителство с украинката, която по-късно ще се озове гола и пребита пред въпросния апартамент.

Според сводката от вътрешния министър тя е била закарана в болница „Пирогов“, придружена от служители на реда, а на изрода, сложил й ръка и крака, са повдигнати обвинения по чл. 131 от Наказателния кодекс и същият е с постановена постоянна мярка „задържане под стража“.

МВР шефът още информира, че той е оказал сила спрямо пристигналите полицаи и е отказал да им съдейства и затова е било наложително използването на физическа сила от тяхна страна, както и закопчаването на белезници зад кръста му. „Задържаният е заявил, че е бивш служител на Медицинския институт при МВР като шофьор“, потвърждава първоначалната информация Демерджиев.

И разкрива, че общо седмина служители на ведомството са били пратени по сигнала на въпросния адрес, където задържаният е опитал да се „барикадира“, а впоследствие натам са били пратени и служители на специализираните сили, както и психолог от ресорния институт, екип на пожарната, линейка, двама оперативни работници при сектор ПКП при Пето районно, началникът на група ООР пак там, както и лично началникът на управлението.

Именно той щял да следи за всички докладни, изготвени от над десет ченгета, присъствали на мястото на задържането на сочения като извършител на ужасяващото престъпление Орлин Гигов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ