Балабанов от ИТН взриви ефира: Партиите показаха истинските си лица, не са приятни! Всичко зависи от….

Станислав Балабанов

Парламентарната република вече се е изчерпала. Това се доказваше с всеки един ден от последното Народно събрание (НС). Виждате какви червени линии се чертаеха в парламента. Партиите не можеха да изберат председател на НС.

Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ (ИТН), който разкри подробности защото от партията инициират национален референдум за промени във формата на държавно управление от парламентарна в президентска република.

„Ако станем президентска република, НС вече ще работи законово. Предишните премиери Борисов и Петков използваха НС за изтривалка и свои лични цели. Ако станем президентска република, всички институции ще работят чисто и прозрачно. Ние задаваме въпроса за Велико Народно събрание (ВНС), което да промени Конституцията. По този начин ще може да се направи и съдебната реформа. Ако хората излязат и гласуват на референдума, ВНС ще е от 400 човека и ще има огромна легитимност, с която да промени Конституцията. Всичко зависи от българските граждани. В последния парламент партиите показаха истинските си лица, които не са приятни“, добави той.

„Няма нищо лошо в референдумите. Това също е начин за лекуване на демокрацията. Хората трябва да бъдат питани. Българските граждани са работодателите на политиците. 33 години живеем в парламентарна република, която не произведе нищо. Хората търсиха спасители, които после ги разочароваха. Никой не си играе с огъня. Референдумът е един демократичен подход. Ние винаги сме били последователни. Целта ни е да отпушим системата, хората да си кажат мнението и да сменим неработещата в момента система. Парламентарната република е в патова ситуация“, категоричен бе Балабанов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ